Camping Friesland aan het water

Beide kleine natuurcampings liggen in een waterrijk toeristisch gebied. Dit vakantiegebied is Zuidwest Friesland. Op relatief kleine afstanden heb je vanaf de camping heb je de bossen van Gaasterland, de Friese Meren en de vlakke weilanden met boerderijen en stallen. Hier zijn ook mooie historische (11 ) steden en dorpen te ontdekken. Deze zijn leuk om aan te doen met bijvoorbeeld de boot. Vanaf het water wordt Friesland ineens een andere wereld. Het leuke is dat u echt alle kanten op kan omdat vaarten en meren met elkaar zijn verbonden. Beide campings hebben boten te huur:...

 

 

Heegermeer

Heegermeer

Heegermeer

Idzegeaster poel

Idzegeaster poel

Idzegeaster poel

De Idzegeaster poel is één van de kleinere meren van de Friese meren, het meer is doormiddel van kleinere vaarten verbonden aan de omliggende poelen en meren. Door deze centrale ligging zijn de gezellige en tevens toeristische dorpjes als Heeg, Oudega en Gaastmeer snel te bereiken. 

In het Friese Merengebied zijn verschillende vaarroutes uitgezet voor sloepen en kano's. De kaarten hiervoor kunt u van ons ontvangen op de camping.

Daarnaast beschikken wij sinds 2016 over een elektrisch oplaadpunt. 

Een greep uit de activiteiten welke allemaal mogelijk zijn op het meer:

- Windsurfen
- Kanoën
- Zwemmen
- Vissen 
- Zeilen
- Varen met de toerboot of sloep
- Roeien