Leerzaam

Speurtocht

Speurtocht

Direct vanaf Camping het Klokhuis en Camping Lan & Mar kunt u prachtig wandelen en fietsen. Er zijn mooie routes door het landschap. Om meer te komen te weten van het boerenbedrijf zelf, is er ook het e.a. te verkrijgen voor jong en oud.

Speurtocht Klokhuis

Om meer te leren over het boerderijleven beschikken we over een leerzame speurtocht welke door de kinderen zelf gedaan kan worden, deze speurtocht loopt over het erf met allerlei leuke weetjes en vragen over de dieren en de boerderij!

Speurtocht Lan en mar

Hoe worden koeien gemelkt? Waar gaat de melk heen wanneer de koeien gemelkt zijn? Hoe ziet een stal van binnen eruit? Er zijn zoveel vragen over de boerderij waar kinderen het antwoord niet op weten. Gelukkig kan Lan en mar  al die vragen beantwoorden en ze alles laten zien op de boerderij. In het hoogseizoen wordt er vaak 1 keer in de week een rondleiding gegeven door de boer voor volwassenen. Dit kan natuurlijk ook op aanvraag. Kinderen kunnen zelfstandig langs de informatieborden een route volgen. Ze kunnen een speurtocht met vragen ophalen bij de receptie. Dit kan een papier zijn of een speurtocht-app.

Rondleiding

Rondleiding

Rondleiding Lan en mar

Pak je kans en stel de boer al je vragen over de boerderij ! In het hoogseizoen wordt er vaak 1 keer per week een rondleiding gegeven. Voor de kinderen is er dan een springkussen en een speurtocht. Deze rondleiding is natuurlijk ook als bedrijfsuitje of vrienden-dag te boeken in combinatie met bijvoorbeeld gebruik van onze "skybox" en het huren van boten of kano's.

 

 

Educatie

Educatie

Educatie Lan en mar

Lan en mar is een melkveehouderij waar educatieve activiteiten worden georganiseerd. Wij willen mensen laten beleven dat er best wel veel gebeurd op de boerderij voordat de melk in het pak zit. We bieden hiervoor verschillende mogelijkheden. We doen dit o.a. door het geven van een rondleiding voor groepen. Ook mogen onze gasten hier in en uit lopen in stallen. Er is een mogelijkheid om u zelf rond te leiden langs de informatieborden en een speurtocht.

Wij verwelkomen ook schoolklassen van de basisschool. Hiervoor zijn we aangesloten bij: boeropnoord.nl

 

Educatie Klokhuis