Beleef de boerderij !

Heerlijk is het om even uit het dagelijkse drukke leven te stappen. Geniet van het gezellig samen zijn en van het leven op de boerderij en de natuur ! Beide boerderijcampings willen jong en oud graag de gelegenheid bieden om van onze dieren te genieten. Daarom zijn alle gasten ook van harte welkom te kijken bij de verblijven van de dieren. Maar niet alleen op het erf zijn dieren te vinden, als u maar lang genoeg kijkt kun je veel leven vinden in de weilanden en in het water.

De camping eigenaren organiseren op z'n tijd ook activiteiten om op een leuke manier u kennis te laten op doen van natuur en boerderij. Kijk hiervoor op ....

 

Melkkoeien

Melkkoeien

Beleef de boerderij !
Stap even uit het dagelijkse drukke leven en geniet van het leven op de boerderij en in de natuur !

Boerderij Het Klokhuis

De boerderij is al een hele belevenis op zich, tijdens het verblijf op onze camping zal je dan ook zeker een stukje boerderijleven meemaken. 

Vooral in de zomerperiode zullen de werkzaamheden tijdens het verblijf bij ons op de camping u niet ontgaan, denk aan het gras maaien, kalfjes melk geven, de geboorte van kalfjes, koeien ophalen en nog veel meer. 

Wij hebben een stal voor de melkkoeien en een stal voor het jongvee, in het voorjaar tot en met het najaar lopen bij ons de melkkoeien de gehele dag in de wei.  Beide stallen zijn voor iedereen toegankelijk, een mogelijkheid om extra dicht bij de dieren te komen!

 

Op dit filmpje zie je hoe enthousiast onze koeien waren, toen ze weer naar buiten mochten na de winter periode op stal.

 

 

 

Boerderij Lan en mar

Wij vinden het leuk om onze campinggasten te vertellen over bv. hoe een kalf een koe wordt, wat en hoeveel koeien eten, hoe ze gemolken worden, hoe de melk naar de fabriek gaat en wat je zoal van melk kunt maken. Ook kun je verse melk kopen.
Het jaar rond worden bij ons kalfjes geboren die je kunt aaien . De boer doet zelf het werk , daarvoor hoeven de kinderen niet mee te helpen, maar het kijken naar de koeien en de ruimte in stallen is vaak al een belevenis voor de kinderen. De kinderen mogen (onder toeziend oog van de ouders) vrij rondlopen. Ze kunnen kijken in de grote stal of de kleinere stal met kalveren. 

Als er kalfjes zijn kun je misschien helpen om de kalfjes melk te geven. En lijkt het je leuk om te helpen met het ophalen van de koeien of om een keer met de trekker mee te gaan, dan kun je dat natuurlijk aan de boer vragen.

Maak mee hoe hier elke dag hard gewerkt voor de lekkerste Campina melk ! Al onze 120 melkkoeien krijgen ongeveer 1 kalfje per jaar. We hebben dus ook nog veel jongvee. Hiervoor is er een aparte stal waar ook het hooi staat opgeslagen. De koeien worden sinds eind 2015 gemolken door twee melkrobots. Dit is heel leuk om eens bij te kijken ! Wij willen het beste voor onze koeien, en om ze te verwennen hebben we allerlei moderne dingen in de stal. 

Andere dieren

Andere dieren

Op de beide bedrijven vind je behalve koeien ook andere dieren ...

Boerderijk Klokhuis

Boerderij Lan en mar

Op ons melkveebedrijf vind je in een aparte stal de kraamafdeling met kleine kalveren en de puber kalveren tot een jaar.
Hier kun je altijd een kijkje nemen. Vraag bij de receptie naar de speurtocht om nog meer te weten te komen over onze dieren. Als je bij ons rondloopt kom je zeker onze hond Nouschka tegen. Dit is een Labrador-stabij.  Nouschka vind mensen altijd heel gezellig. Had je onze kippen ook al gespot ?  zij zorgen elk trouw een een heerlijk kakel vers ei per dag.